dilluns, 21 de novembre del 2022

Recerca i Innovació

Xè Congrès d’Energia de Catalunya
Jornada 24 de novembre de 2022 

Horari: 16h00 a 20h00
Enllaç inscripcions: INSCRIU-TE
Descarrega't el programa complet en PDF

El Xè CoEnerCat arriba en un moment de grans turbulències energètiques i geopolítiques. Són continuació de les que ja teníem a la darrera jornada del 9è CoEnerCat  el 24 de febrer de 2022 amb l’inici de la invasió d’Ucraïna. Lamentem profundament l’increment de víctimes d’aquesta guerra i les seves conseqüències. Esperem que el proper hivern no haguem de lamentar també víctimes del fred.


L’Associació Congrés d’Energia de Catalunya, recolzats en el patrocini de la Generalitat de Catalunya i del Institut d’Estudis Catalans, hem volgut proporcionar a la efemèrides del Xè aniversari del CoEnerCat l’extensió i calat que la societat requereix.




Agraïm sincerament l’interès i el recolzament de la Honorable Consellera Teresa Jordà, així com la presidència d’honor del Molt Honorable President Pere Aragonès.


També volem destacar la valuosíssima cooperació, des de fa uns anys, de la Societat Catalana de Tecnologia i de l’Institut d’Estudis Catalans.


Endegarem doncs aquesta primera jornada tractant de Recerca i Innovació indispensables en temps de canvis i transformacions.


A la primera part significats ponents aportaran  casos concrets de recerca puntera feta a centres de Catalunya.


A la segona part discutirem sobre recerca, energia i societat. Procurarem copsar l’eficàcia dels programes de recerca però també les seves limitacions. En particular si són profitosos tan per les empreses com per la ciutadania.


El Xè Congrés es desenvoluparà en 5 jornades virtuals més una jornada final híbrida que farem a la seu de l’institut d’Estudis Catalans.


En aquestes jornades tractarem diversos temes com l’Agricultura i l’Alimentació, les Transicions Tecnològiques i Sistèmiques en diversos sectors, la Formació i la Comunicació i, finalment, la Política Energètica.


En el decurs de les jornades comptem recollir les conclusions i recomanacions que seran presentades durant la jornada final.


Recordar que hem pogut assolir la desena edició del Congrés gràcies a la contribució de molts professionals i amics, i en particular, la tasca incansable d’en Joaquim Corominas.


Què tinguem un molt bon CoEnerCat!!

ARTICLES MÉS LLEGITS